Wanneer u er aan denkt om een investering te doen in dubbel glas spreekt het voor zich dat u eerst even een berekening zult willen maken van het kostenplaatje. Dubbel glas gaat u namelijk niet plaatsen in één raam of deur, maar wel in allemaal. Alleen op deze manier kan er immers in vergelijking met enkel glas een behoorlijke besparing op de energiefactuur worden gerealiseerd. Het is algemeen bekend dat dubbel glas wat meer kost in vergelijking met enkele beglazing, maar daar staat tegenover dat de energiefactuur zo aanzienlijk kan worden gedrukt dat de terugverdientijd ten allen tijde zeer interessant blijft. Naast de beperkte terugverdientijd is het bovendien ook nog eens zo dat u voor een investering in dubbel glas ook in 2016 nog steeds recht heeft op een subsidie.
Verlaagd BTW-tarief op aankopen dubbel glas
In eerste instantie is het voor investeerders in dubbel glas interessant om te weten dat er gebruik kan worden gemaakt van een BTW-verlaging. Voor een investering in dubbel glas geldt dat namelijk dat er op de plaatsingskosten een BTW-percentage van 6 procent wordt aangerekend. Deze verlaagde BTW is enkel en alleen geldig voor de arbeidsuren en geldt bijgevolg dus niet voor de aankoop van het glas zelf. Hiervoor wordt gewoon het standaard BTW-percentage van 21 procent in rekening gebracht. Vroeger was de 6 procent BTW regel op dat vlak een stuk uitgebreider. Toen kon u als investeerder wel rekenen op een BTW-percentage van 6 procent over de gehele lijn.
Regionale subsidie voor dubbel glas
Wanneer u een deel van uw investering in dubbel glas terug wenst te krijgen kunt u er voor kiezen om een beroep te doen op de subsidiemogelijkheden van uw stad of gemeente. Enkele jaren geleden werd er door de Nederlandse overheid voor gekozen om de subsidie niet meer op landelijk, maar wel op regionaal niveau te verstrekken. Dat bracht als voordeel met zich mee dat de aanvraagtermijn bijvoorbeeld een stuk beperkter wordt, maar daar tegenover staat natuurlijk wel dat het subsidiebedrag afhankelijk is van de stad of gemeente waarin u woonachtig bent. Naast de standaard subsidie die u een deel van het investeringsbedrag terug geeft is het ook mogelijk dat er een financieel interessante lening kan worden afgesloten bij uw stad of gemeente. Om de exacte mogelijkheden te achterhalen kan het aan te raden zijn om contact op te nemen met het stadsbestuur. Doe dit bij voorkeur voor het aankopen van uw dubbel glas om vervelende financiële verrassingen te voorkomen.
Meer info op de website: dubbelglas en Subsidie dubbel glas 2017. Bekijk ook: subsidie zonnepanelen 2017.