Inleiding

Een overschot aan zand waarvan je verlost dient te geraken? Een zandcontainer huren is daar een handige oplossing voor! Zo vervoer je makkelijk jouw overtollig zand naar het containerpark. Wat zijn de gangbare prijzen voor het huren van een zandcontainer, elke groottes zijn er, waar dien je rekening mee te houden en hoe vind je de meest financieel voordelige deal? Hieronder vind je alles over het huren van zandcontainers en welke prijzen je kan verwachten.

Groottes zandcontainer

Net als alle andere containers, bestaan er ook zandcontainers in allerlei maten, soorten en gewichten. De meest voorkomende groottes zijn 3 m³, 6 m³ en 10 m³. Grotere formaten zijn meestal mogelijk, maar de regelgeving omtrent het afvoeren van grote hoeveelheden zand verschilt per locatie.

Voordeel zandcontainer huren

Een zandcontainer biedt heel wat voordelen. Het helpt je uit de penarie door een makkelijke manier te bieden om van je overtollig zand verlost te raken. Je kan de container zetten op een locatie naar keuze, waar het voor jou het handigst is. 

Daarna kan je de container weer vullen met zand en hem laten ophalen door datzelfde bedrijf. Zo heb je geen zorgen om het transport richting de afvalverwerkingslocatie. Op voorhand kan je een huurtermijn afspreken zodat je de container zo lang als nodig kan gebruiken.  

Wat mag er in een zandcontainer?

Er mogen niet heel veel grondstoffen in een zandcontainer. De naam verklapt het ook al een beetje: een zandcontainer dient vooral voor zand. Voor de duidelijkheid geeft volgende opsomming aan wat er wel en niet in een zandcontainer gedumpt mag worden. 

Volgende zaken mag je wel in een zandcontainer deponeren:

  • Graszoden
  • Zand en grond

Volgende zaken mag je niet in een zandcontainer deponeren:

  • Gips
  • Glas
  • Asbest
  • Matrassen of matrastoppers
  • Gevaarlijk afval
  • Glasbeton
  • Roofing
  • Gyproc
  • Cellenbeton
  • Metaal
  • Papier en karton
  • Restafval

Heb je naast zand nog ander afval dat je kwijt wil? Een grondcontainer kan een alternatief bieden. Daar mag naast zand een breder gamma aan afval in. Zandcontainers zijn eigenlijk puur voor zand, in grondcontainers mag je iets meer zaken deponeren.

Kosten zandcontainer

De kosten hiervoor liggen tussen de € 65  tot € 90 per m3. Dit is onder andere afhankelijk van het transport. Bekijk de mogelijkheden.

300-700 (afhankelijk grootte)

Het is lastig om een exacte prijs voor het huren van een zandcontainer te geven. Er bestaat namelijk niet iets als ‘de zandcontainer’. Veel is afhankelijk van de grootte van de container. Onderstaande tabel geeft je een overzicht van prijsindicaties van zandcontainers per grootte:

Grootte zandcontainerPrijs
3 m³350 euro
6 m³450 euro
10 m3650 euro

Dit zijn natuurlijk slechts indicaties. Er zijn nog andere factoren van belang bij de prijsbepaling van een zandcontainer. Hierover lees je meer bij ‘Wat beînvloedt de prijs?’.

Prijsopbouw

Een groot deel van de totale prijs gaat naar de kostprijs van de container zelf. De rest gaat naar leveringskosten en andere bijkomende kosten. Doe je in het weekend of tijdens feestdagen beroep op een bedrijf? Dan komt er nog een extra tarief bij.

Wanneer het bedrijf ook de zandcontainer naar de afvalbewerkingslocatie vervoert, gaat er uiteraard ook een deel naar het uurloon van de vakspecialisten.

Wat beïnvloedt de prijs?

Verschillende zaken oefenen invloed op de prijs uit. De grootste prijsindicator is het formaat van de zandcontainer. Hiervan zijn hierboven al richtprijzen besproken.

Daarnaast spelen ook andere zaken een rol. De gestelde voorwaarden die je met het leveringsbedrijf hebt afgesproken. Of het bedrijf ook de gevulde zandcontainer vervoert en waar ze het laten legen. 

Veel heeft ook met jouw zand te maken. De hoeveelheid af te voeren zand, transportafstand en soort af te voeren zand hebben invloed op de prijs.

De huurtermijn speelt ook een rol bij de prijsbepaling. Indien je een zandcontainer voor een dag huurt, betaal je uiteraard minder dan wanneer je hem voor 3 weken op je oprit wil. Wel wordt de prijs per dag dan uiteraard wel wat goedkoper.

Ook het toegelaten gewicht, leveringstijden en een eventueel bijkomend weekendtarief zijn van belang.

Die vele factoren maken het niet makkelijk om een zicht te krijgen op de totaalprijzen. Het beste wat je kan doen om zicht op de markt te krijgen, is offertes aanvragen bij verschillende verhuurbedrijven. Dit doe je makkelijk, gratis en snel door het contactformulier op onze website in te vullen. Dan krijg je meteen persoonlijke totaalprijzen voor het huren van een zandcontainer.

Bespaartips

Op zoek naar een voordelig bedrijf om een zandcontainer bij te huren? Voldgende tips helpen je een handje:

  • Ga voor een zandcontainer die de juiste maat heeft. Te groot is weggegooid geld, een te kleine container betekent dat je er nog eens één moet huren. 
  • Vermijd weekend, avond- of feestdagtarieven.
  • Vraag meerdere offertes aan bij verschillende bedrijven. Zo krijg je meer inzicht in de gangbare prijzen en kan je de beste en meest voordelige optie kiezen. Via het offerteformulier hieronder doe je dit ontzettend snel, makkelijk en vrijblijvend. Offertes aanvragen is trouwens ook nog eens helemaal gratis.