In veel huizen in ons land kan het behoorlijk koud zijn. Het gaat hierbij om zowel huizen met een betonnen als een houten vloer. Een huis met een houten vloer voelt weliswaar wat warmer omdat hout de warmte vanuit je huis beter vasthoudt maar optimaal is het niet. De kou van onder je vloer, vanuit de kruipruimte, dringt alsnog naar boven toe. Een vloer van beton houdt vocht vast waardoor een vochtige kruipruimte zorgt voor opkruipend vocht. Dat noopt de woningbezitters ertoe om het huis te isoleren.
Isolatie als mogelijke oplossing
Om te voorkomen dat warmte uit huis naar de kruipruimte trekt en om te voorkomen dat vocht uit de kruipruimte omhoog trekt gaan de meeste mensen over tot de isolatie van hun woning. Isolatie is een klus waarbij er een isolerende laag onder de vloer wordt aangebracht waardoor vocht in de kruipruimte blijft en warmte in de huiskamer. Dit is een methode waarbij je bestaande woning gespaard blijft, mits je de beschikking hebt over een kruipruimte. Er zijn ook situaties denkbaar waarin na isolatie niet de voorkeur heeft. Situaties waarin bijvoorbeeld de houten vloer vermolmd is waardoor deze moet worden vervangen of situaties waarin er geen kruipruimte beschikbaar is. In deze gevallen moet worden uitgekeken naar een andere oplossing.
Een warme vloer zonder isolatie
Een geheel nieuwe vloer zonder dat er isolatie in hoeft te worden verwerkt is Kompozyt. Dit is een vloer die verwarmd is, op basis van schuimbeton. De vloer neemt warmte gemakkelijk op en blijft deze gedurende de dag verder afgeven. De ingrediënten van deze vloer zijn gepatenteerd en worden niet vrijgegeven. Wel is bekend dat er meerdere kwartszanden in zitten en daarnaast speciale cementen en verdere additieven. Het is een vloer op basis van een schuimbeton. Deze vloer heeft alle goede eigenschappen die nodig zijn om een warme vloer te hebben zonder dat je verder isolatie hoeft toe te gaan passen.
Een vloer die gemakkelijk te plaatsen is
Een vloer van Kompozyt is uitermate gemakkelijk te plaatsen. Dat komt doordat er additieven in zitten die de vloeibaarheid van de vloer bevorderen. Daarnaast worden de stabiliteit en de hechtsterkte bevorderd. De vloer geeft de warmte heel gedoseerd af. Daardoor hoeft de ruimte maar een paar keer per dag verwarmd te worden. Je huis is dus hiermee een flink stuk milieuvriendelijker. Jouw stookkosten zijn behoorlijk lager.
Op weg naar een gasloos land
De overheid is bezig met het dichtdraaien van de gaskraan. Dat houdt in dat we steeds meer op andere manieren van verwarming moeten overstappen. Dat kan onder andere door bijvoorbeeld anders te stoken of een warmtepomp te plaatsen. Verwarming van je huis is een belangrijk aandeel van de warmte die wordt opgewekt op deze manieren. Met een vloer van Kompozyt heb je dan ook een woning die je met alle andere middelen zuinig warm kan stoken. Dit soort vloeren is dan ook de vloer van de toekomst wanneer je naar een gasloze samenleving wil gaan.
Zaken die de prijs van een vloer van Kompozyt bepalen
De prijs van een vloer van kompozyt wordt bepaald door een aantal factoren. Zo is daar allereerst het concurrentiebeding. Het gaat om een type vloer waar een patent op is genomen. Ondanks het feit dat Kompozyt al eens is overgenomen is de receptuur van de vloer uiteraard nooit prijs gegeven. Dat houdt in dat je een relatief hoge prijs betaalt voor deze vloer. Dat neemt niet weg dat het een vloer is die je koopt vanwege de energie besparende eigenschappen. Je verdient de vloer dus door de jaren heen terug. Daarnaast betaal je bij dit type vloer een lagere prijs per vierkante meter wanneer je meer vierkante meters bestelt. Dat komt door de vaste kosten die bij de vloer worden gerekend. Zo betaal je standaard de voorrijkosten en de kilometerkosten. Wanneer je meer vierkante meters bestelt worden deze vaste kosten verspreid over een groter aantal vierkante meters waardoor je verhoudingsgewijs minder zal gaan betalen. Goed om te bedenken. In plaats van dat je alleen een Kompozyt vloer bestelt voor de woonkamer kan je dit ook prima voor de keuken en de eetkamer doen. De prijs per vierkante meter wordt lager en jouw voordeel wordt hoger.
De samenstelling van het prijskaartje van een Kompozyt vloer
Het prijskaartje van een Kompozyt vloer is als volgt
opgebouwd:
- Kosten van het materiaal. Het gaat daarbij niet alleen om de vloer zelf maar ook om materialen die nodig zijn om de vloer aan te leggen.
- De kosten van het werk. Daaronder vallen alle arbeidskosten die moeten worden gemaakt om een vloer bij jou te komen leggen.
- De kosten van het materieel. Dat zijn de kosten die worden gemaakt om de vloer te mengen en bij jou te plaatsen. Dat gebeurt machinaal en dat materieel betaal je omdat het voor jou wordt gehuurd.
- De kosten van het voorrijden. Dat zijn de kosten van het aanvoeren van de vloer. Inclusief de vrachtwagen.
- De kosten van de kilometers. Daarbij gaat het om de kosten van de verreden kilometers om bij jouw huis te komen.
Ga niet teveel betalen
Betaal niet teveel voor een vloer van Kompozyt. Dat doe je door eerst offertes op te vragen met onderstaande button. Op die manier zie je in één oogopslag waar jij het betaalbaarste uit bent. Dat kan je een behoorlijke besparing opleveren.