Wanneer u moeite heeft om voor uzelf op te komen kan dat voor behoorlijk wat problemen zorgen in uw leven. Niet alleen heeft u te maken met dit probleem in uw privé leven maar ook op uw werk. Wanneer die ene collega die zoveel zelfverzekerder is veel hogerop komt dan u is dat ronduit frustrerend. Een assertiviteitstraining is de oplossing voor dit probleem. Het helpt u om steviger in uw schoenen te staan en daarvan profiteert u voor de rest van uw leven.

 

Een training die behoorlijk wat kost

Wanneer u gebruik maakt van een assertiviteitstrainer zitten daar behoorlijk wat kosten aan verbonden voor u. We keken naar een aantal manieren om die kosten vergoed te krijgen. U hoeft namelijk geen brede beurs te hebben om een dergelijke training te kunnen betalen. Afhankelijk van het type training wat u gaat volgen en de trainingsduur hoort er een bepaald kostenplaatje bij. We keken voor u onder andere naar de kosten en naar de manieren om de training vergoed te krijgen.

Welk traject volgt u Aantal deelnemers Duur van het traject Tarief
Studiedag assertiviteit Vanaf 6 personen 1 dag 375 euro
Studiedag assertiviteit met terugkomdag Vanaf 12 personen 2 dagen 510 euro
Individueel traject Een op een Afhankelijk van de intensiviteit per uur 75 tot 150 euro per uur

 

Een vergoeding wanneer u al een baan hebt

Heeft al een baan en wilt u een assertiviteitstraining gaan volgen dan is er goed nieuws. U kunt de training namelijk onder voorwaarden volgen voor rekening van uw werkgever. Iedere werknemer heeft recht op een bepaalde studievergoeding op jaarbasis. Het moet dan gaan om een studie ten behoeve van de persoonlijke ontwikkeling die past binnen een loopbaan bij uw werkgever. In de CAO staat aangegeven op welke vergoeding u recht hebt op jaarbasis. Hebt u nog geen opleiding gedaan dit jaar dan heeft u er recht op. Uw werkgever moet je bovendien een aantal dagen en uren vrij geven om de studie te volgen. In het mooiste geval kost deze opleiding u dus helemaal niets en draagt uw werkgever de kosten. Er zit wel een voorwaarde aan verbonden uiteraard. U moet na het volgen van de studie een bepaald aantal jaren in dienst van uw werkgever blijven. Hij heeft immers geïnvesteerd in uw loopbaan binnen het bedrijf en die investering wil hij terug zien.

 

Een vergoeding wanneer u geen baan hebt

Bent u werkeloos en is dat iets wat zo blijft omdat u geen zelfvertrouwen heeft waardoor je thuis blijft zitten, dan is een assertiviteitstraining de ultieme oplossing. U kunt deze opleiding vergoed krijgen vanuit het UWV. Ook hierbij moet u uiteraard wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo zal men altijd testen of deze opleiding voor u het verschil betekent tussen wel of geen nieuwe baan. Daarnaast zit er een sollicitatieverplichting aan vast. Er wordt vanuit de overheid geïnvesteerd in u als werkzoekende en daar wil men wat voor terug zien. In veel gevallen heeft het UWV bepaalde contracten gesloten met assertiviteitstrainers. U heeft in dat geval geen vrije keuze. De studie wordt echter wel geheel vergoed.

 

Een vergoeding wanneer u zelfstandige bent

Bent u werkzaam als ZZP dan hebt u recht op een vergoeding van een deel van uw opleidingskosten bij een assertiviteitstrainer. U kunt een studiedag namelijk opvoeren bij uw belastingaangifte onder de noemer studiekosten. Daarnaast kunt u de BTW aftrekken bij de BTW afdracht die u ieder kwartaal moet doen. U heeft in dit geval het grote voordeel dat u geen verdere verplichtingen hebt aan een werkgever of een externe organisatie. Is het zo dat u als ZZP aan de slag wil gaan vanuit een positie als werkeloze dan kunt u de opleiding wederom laten betalen vanuit de overheid. U dient wanneer u al een bedrijf heeft de kosten dus voor te schieten terwijl u wanneer je nog starter bent uw kosten kunt declareren bij het UWV.

 

Een vergoeding bij een burn-out

Zit u thuis en hebt u een burn-out waarbij u geen werk hebt dan is er een manier om de kosten van een assertiviteitstraining vergoed te krijgen. In dat geval kunt u namelijk de kosten vergoed krijgen door uw zorgverzekeraar onder een aantal voorwaarden. Een van de voorwaarden is dat u een aanvullend pakket hebt waaruit je deze bijzondere zorgkosten kunt declareren. U krijgt dan een bepaald deel van de training vergoed vanuit de zorgverzekering. Daarnaast is het zo dat de trainer als coach of psychotherapeut een licentie moet hebben. Niet iedere zorgverzekeraar vergoedt deze zorg en hulp namelijk.

 

Een individuele vergoeding

Wanneer u individueel naar een assertiviteitstrainer toe gaat zult u daar een vergoeding voor moeten betalen. Sommige trainers hebben een aantal tarieven die ze hanteren. In het duurste geval betaalt u de volle mep wanneer u ZZP bent. Dat doet men omdat u de kosten kunt opvoeren bij de belastingdienst. Daarnaast is het zo dat er een verschil wordt gemaakt in een inkomen wat ligt rond het minimum inkomen, onder modaal, modaal en boven modaal. U draagt de kosten in dat geval geheel zelf. De investering verdient u terug doordat u sneller weer aan het werk kunt gaan en in een betere functie terechtkomt.

 

Ga niet teveel betalen

Teveel betalen voor assertiviteitstraining doet niemand graag. Het is dan ook altijd goed om vooraf prijsopgaven op te vragen. Dat doet u met onderstaande button. u ontvangt gelijk vrijblijvend een aantal offertes om te vergelijken. Dat levert u een direct prijsvoordeel op wat kan oplopen tot 20 procent.