Het is de schrik van iedere woningbezitter. U geniet van uw huis of tuin maar opeens wordt dat woongenot verstoord. U ziet krioelend ongedierte in een hoek van uw woning of tuin. Nader onderzoek wijst uit dat er een nest van ongedierte in uw huis of tuin zit. Het spreekt voor zich dat u hier zo snel mogelijk vanaf wil. Wanneer u de offertes gaat opvragen bij een ongediertebestrijder slaat de schrik u echter om het hart. De kosten rijzen de pan uit. We informeerden voor u naar manieren om subsidie te krijgen op de kosten van een ongediertebestrijder. Ook keken we naar de kosten van een dergelijke hulp.

De kosten van een ongediertebestrijder

We vroegen meerdere offertes op voor de bestrijding van ongedierte. Men kwam met de onderstaande bedragen:

Wat voor ongedierte wordt er bestreden Wat zit er bij de prijs inbegrepen Prijs
Ratten en muizen Plaatsen van vallen en gif, opsporen nest en verdelgen Tussen 95 en 125 euro
Wespennest Verdoven van wespen, vergiftigen en vernietigen van het nest Tussen 75 en 95 euro
Mollen Vangen van mollen met mollenklemmen en opjagen met sonar apparatuur Tussen 85 en 105 euro
Kakkerlakken Plaatsen van gif en verwijderen van nest Tussen 85 en 105 euro
Houtworm en/of boktor Verwijderen van houtworm of boktor via uitroken Tussen 7 en 9,50 euro per vierkante meter oppervlak
Vlooien Verdoven en verwijderen van nest, spuiten met gif Tussen 85 en 95 euro

 

De hoogte van de kosten verklaard

Het bestrijden van ongedierte  is iets wat in het verleden met behoorlijk giftige materialen mocht worden gedaan. Dat alles zorgde ervoor dat de ongedierte bestrijder goedkoop en snel kon werken. Hij was vaak met een paar minuten klaar en de rekening liep niet zo snel op. Tegenwoordig moet men met strengere regels werken. De materialen moeten milieuvriendelijk zijn en er mag niet met schadelijke stoffen worden gewerkt. De kosten van de ongediertebestrijder zijn dus hoger geworden aangezien deze duurder materiaal moet aanschaffen om mee te werken.

Een subsidie voor de ongediertebestrijder

Het is in de meeste gevallen niet mogelijk om een subsidie te krijgen voor het bestrijden van ongedierte. Mede om die reden zien mensen vaak af van het inschakelen van een bestrijder en gaan ze zelf maar aan het klussen. Gelukkig zijn er een paar manieren om de hulp van een ongediertebestrijder vergoed te krijgen.

  • Een bestrijder via de gemeente. Veel gemeenten in ons land werken met een eigen ongediertebestrijder. U kan in dat geval deze bestrijder inschakelen waarna deze tegen een lager tarief zijn diensten aanbiedt. De ongediertebestrijder is doorgaans ook in uw eigen woonplaats gevestigd waardoor u minder betaalt voor kilometerkosten en voorrijkosten. U betaalt voor een dergelijke bestrijder stukken minder dan voor een collega die u vanuit een andere woonplaats laat komen.
  • De plantsoenendienst. De gemeentelijke plantsoenendienst kan in veel gevallen ook meehelpen bij het bestrijden van ongedierte. Wanneer het nest aan de buitenkant van uw tuin zit valt het probleem onder de diensten van de gemeente. U kunt in dat geval het probleem melden bij de gemeente waarna men een medewerker langs stuurt om het euvel te komen verhelpen. Dit is vaak het geval bij wespennesten, maar ook bij bijvoorbeeld ratten en muizen.
  • De brandweer. Wanneer u de gemeente belt voor het bestrijden van bijvoorbeeld een wespennest zijn er gemeentes die deze klus uitbesteden aan de brandweer. Dat heeft voor u een groot voordeel want u betaalt niets voor de diensten van de brandweer. Om zeker te weten dat de gemeente van de diensten van de brandweer gebruik maakt kunt u het beste kijken op de website van de gemeente.
  • Isoleren van uw huis. Wanneer ongedierte eenmaal een weg naar binnen heeft gevonden uw huis in is het lastig om dit probleem te stoppen. U kunt uiteraard wel de openingen in uw woning dichten. Hiervoor kunt u pur gebruiken. Pur is een materiaal wat een verbinding is tussen polyurethaan en gas. U isoleert daarmee als het ware uw woning en dat is iets waar u een subsidie op kunt krijgen. U dient in dat geval te kiezen voor meerdere vormen van isolatie met pur. U slaat letterlijk twee vliegen in één klap. U maakt een einde aan de plaag van het ongedierte en tegelijkertijd isoleert u uw huis. U krijgt in het geval van het isoleren van uw huis een subsidie van de overheid. U vraagt deze zelf aan bij de rijksoverheid. Daarbij bewaart u de facturen en de bonnen van de isolatie. Ook de bijsluiters waarop het rendement vermeld staat bewaart u. Op die manier bestrijdt u hardnekkig ongedierte en isoleert u tegelijkertijd.

Besparen door eerst te vergelijken

Heeft u geen zin om teveel uit te geven aan ongediertebestrijding dan is het aan te raden om eerst offertes op te vragen. Dat doet u met deze knop. U krijgt meerdere offertes van ongediertebestrijders die u kunt vergelijken aan de hand van deze tips.

  • Alle posten gespecificeerd. Zaken als het voorrijden van het ongediertebestrijdingsbedrijf moeten apart op de offerte staan. Daarnaast moet ook het arbeidsloon en het materiaal apart worden vermeld.
  • Prijzen met de BTW. De prijzen op de offerte dienen altijd inclusief de BTW te zijn. Prijzen die kunstmatig laag lijken mogen opnieuw worden berekend.
  • De kilometerkosten. De kilometerkosten zijn een post waarop gemakkelijk kan worden bespaard. Door te kiezen voor een bedrijf uit uw eigen omgeving bespaart u aanmerkelijk.