De belangrijkste reden waarom mensen verhuizen is wel het feit dat hun huis te klein begint te worden. De kinderen worden groter en de ouders krijgen ook meer behoefte aan meer ruimte. Wanneer u een huis heeft met een hellend dak is een dakkapel de ultieme oplossing. U kunt op deze manier op de zolder minimaal één tot twee slaapkamers extra creëren waardoor u met een kleine aanpassing een hoop extra leefruimte krijgt.
De kosten van een dakkapel
Op het moment dat u een dakkapel gaat aanschaffen zult u voor behoorlijk wat kosten komen te staan. We hebben voor u nagevraagd hoeveel een dakkapel gemiddeld kost. We kregen de volgende offertes toegestuurd.
Wat voor maat en soort dakkapel laat u plaatsen | Wat zit er bij de prijs inbegrepen | Prijs |
Een prefab dakkapel van 1,5 meter breed en 1,5 meter diep | Productie van de dakkapel, plaatsen van de dakkapel en aftimmeren na het plaatsen | Tussen 3650 en 3850 euro |
Een dakkapel op maat van 2 meter breed en 1,5 meter diep | Ter plekke produceren van de dakkapel en aftimmeren na het plaatsen | Tussen 4150 en 4500 euro |
Een dakkapel van 3 meter breed en 1,5 meter diep prefab | Productie van de dakkapel, plaatsen van de dakkapel en aftimmeren na het plaatsen | Tussen 4800 en 6600 euro |
Een dakkapel van 3 meter breed en 1,5 meter diep | Ter plekke produceren van de dakkapel en aftimmeren na het plaatsen | Tussen 5400 en 6800 euro |
De overheid komt u tegemoet in de kosten van de dakkapel
Een dakkapel bezorgt u nogal wat kosten, maar gelukkig is er de overheid die een aantal subsidies heeft waarmee u kunt zorgen dat u niet de hoofdprijs betaalt. De subsidies liggen niet zozeer op de dakkapel zelf maar wel op andere zaken waar u mee te maken krijgt. We hebben de manieren voor u op een rij gezet en zullen ze later gaan toelichten.
- Subsidie op de isolatie die u laat aanbrengen in combinatie met de dakkapel.
- Subsidie op uw energielabel
Subsidie op isolatie
Een dakkapel wordt geplaatst bij uw huis met een isolatie erin. Dat is een eis die is vastgelegd in het bouwbesluit. Op het moment dat u besluit om aansluitend ook de rest van het dak te laten isoleren komt u in aanmerking voor een subsidie maatregel. U kunt een subsidie krijgen bij minimaal twee isolerende maatregelen die tegelijk worden getroffen in uw huis. Kiest u dus naast de dakisolatie bijvoorbeeld voor een zolder isolatie dan kunt u een aanvraag voor subsidie bij de overheid indienen. U zult in dat geval moeten aantonen dat de beide isolerende maatregelen gelijktijdig zijn genomen. Daarnaast moet u aantonen wat het rendement is van de isolerende maatregelen is. Dat kunt u doen door bonnen, facturen en bijsluiters van de isolatiemaatregelen te overleggen. U zult deze subsidie zelf moeten aanvragen bij de overheid. Het isolatiebedrijf zal dit niet voor u aanvragen.
Subsidie op een beter energielabel
Ieder huis in Nederland heeft verplicht een energielabel. Het energielabel geeft aan wat het energieverbruik van uw huis is. Wanneer u in een wat oudere woning woont zal dat energielabel doorgaans erg onaantrekkelijk zijn doordat de woning slecht geïsoleerd is. Laat u een dakkapel plaatsen en op meerdere plekken in het huis isolatie aanbrengen dan komt u in aanmerking voor een subsidie doordat het energielabel is verbeterd. U kunt dit aantonen door de facturen, bonnen en bijsluiters van de isolatiemaatregelen toe te sturen naar de overheid. U past de bovenstaande maatregelen echter niet alleen toe om eenmalig een subsidie van de overheid te krijgen. Een beter energielabel zorgt ervoor dat uw huis aanzienlijk in waarde vermeerdert.
Vergelijk prijzen en bespaar
De subsidies die u bij een dakkapel kunt krijgen zijn nogal afhankelijk van wat omstandigheden. Wanneer u echter goed wil besparen is het aan te raden om eerst offertes op te vragen. Dat doet u met onderstaande button. U krijgt een aantal offertes in uw mailbox om te vergelijken. Op die manier kan uw voordeel flink oplopen tot wel 20 procent. U vergelijkt de offertes van de leveranciers op de volgende punten:
- Kosten van het materiaal. Daaronder verstaan we al het materiaal wat wordt gebruikt bij de bouw van een dakkapel. Ook de kosten voor het aftimmeren van de dakkapel valt hier onder. Het gaat om werkelijk al het materiaalgebruik. Zou klein materiaal voor de montage worden overgeslagen dan kan een factuur nog behoorlijk tegenvallen.
- Kosten van het arbeidsloon. De uren van de medewerkers die de dakkapel komen plaatsen moeten allemaal op de offerte komen te staan. Een indicatie mag vrijwel nooit worden afgegeven tenzij de kosten naar boven zijn afgerond. In dat laatste geval kan de prijs alleen maar meevallen.
- Kosten van de verreden kilometers. Hierbij betaalt u voor de kilometers die een aannemer moet afleggen om bij uw adres te komen. U kunt hierop gemakkelijk besparen door een aannemer te kiezen die bij u in de buurt gevestigd is.
- Kosten van het voorrijden. Alle vaste kosten vallen hier onder. U mag bijvoorbeeld ook denken aan een hijskraan die moet worden ingehuurd en het aanvoeren van de dakkapel op een vrachtwagen.