Veel zaken aan een eigen woning komen altijd op een ongelegen moment. Wanneer u bij thuiskomst op een koude dag ontdekt dat uw cv installatie het heeft begeven is dat dan ook een zeer onaangename ontdekking. Een dergelijke situatie zal u voor hoge kosten plaatsen. We keken dan ook naar de mogelijkheden om subsidie te krijgen bij een cv reparatie. We kwamen tot de volgende bevindingen.
Geen subsidie bij reparatie
Hoewel we wonen in een waar subsidie paradijs is er nog steeds geen subsidie beschikbaar om een defecte cv installatie te repareren. U zult zelf opdraaien voor de kosten van de cv monteur die langskomt om het probleem te verhelpen. Wanneer u echter met een defecte cv ketel zit is het goed om u wat af te vragen: is deze ketel de moeite nog wel waard.
Reparatie of vervanging
Laat u een monteur komen bij een cv installatie die al behoorlijk oud is, dan kan de conclusie zomaar zijn dat de installatie eigenlijk vervangen moet gaan worden. In dat geval zullen de kosten voor u nog verder oplopen maar het goede nieuws is dat er in dat geval een aantal subsidie mogelijkheden voor handen is. We hebben ze voor u op een rij gezet.
- Een krediet voor een nieuwe installatie. Op het moment dat u een nieuwe cv installatie moet gaan kopen komt u voor een hoge eenmalige aanschaf te staan. Kiest u voor een milieu vriendelijke installatie dan kunt u bij de lokale overheid een krediet aanvragen voor de aanschaf en installatie van deze apparatuur. Het gaat in dat geval om de aanschaf van een systeem met bijvoorbeeld een zonneboiler of een warmtepomp. De kosten hiervan kunnen al snel oplopen van 4.500 euro tot 20.000 euro afhankelijk van het type verwarmingssysteem wat u laat aanleggen. Met een krediet vanuit de overheid betaalt u deze aanschafkosten in gespreide termijnen terug waarbij u een zo laag mogelijke rente betaalt. Dit is dus niet echt zo zeer een subsidie maar wel een manier waarop de overheid de inwoners tegemoet komt in de hoge kosten van een ander verwarmingsapparaat.
- Een ander verwarmingsapparaat met een subsidie. Gaat u voor een milieuvriendelijke manier van verwarmen op de bovenstaande manieren dan is het mogelijk om hiervoor een subsidie te krijgen van de overheid. Een warmtepomp of een zonneboiler maakt gebruik van natuurlijke grondstoffen om uw huis mee te verwarmen. U maakt gebruik van lucht, water of warmte vanuit de grond. Deze apparaten zullen in de eerste aanschaf kostbaarder zijn maar u heeft er vervolgens een mooi rendement van. Dat op zich maakt het geheel al de moeite waard van een aanschaf. U krijgt echter ook een subsidie van de overheid wanneer u een bestaand verwarmingsapparaat laat vervangen door een warmtepomp of een zonneboiler. De hoogte van de subsidie hangt af van een aantal factoren. Denkt u in dat geval aan het rendement van het apparaat. Ook wordt er gekeken naar het type warmtepomp of zonneboiler wat u laat aansluiten en de kosten van de aanschaf en de plaatsing hiervan. Op deze manier komt de overheid u tegemoet in de kosten al naar gelang de hoogte van uw investering.
Voorkom ellende, met subsidie
Heeft uw woning een wat ouder verwarmingsapparaat dan kan het geen kwaad om een adviesbureau in te schakelen. Een dergelijk adviesbureau zal namelijk een advies uitbrengen aangaande een betere situatie in uw woning waarbij u optimaal gebruik maakt van de bestaande subsidies die beschikbaar zijn voor uw nieuwe verwarmingsapparaat. Een dergelijk advies heeft uiteraard een prijskaartje. Wie dat wil gaan opvragen heeft goed nieuws: er is een subsidie beschikbaar voor dit advies. U zult in dat geval de nota van het advies goed moeten bewaren en het advies bij een gecertificeerd adviesbureau moeten opvragen. Het bijtijds in kaart brengen van de problemen en knelpunten in uw huis voorkomt dat u later voor een vervelende verrassing komt te staan. Daarnaast voorkomt het dat u subsidies misloopt omdat er in de haast beslissingen moeten worden genomen.
De kosten bij een defecte cv ketel
We keken naar de mogelijkheden om een cv ketel te laten repareren. We kregen onderstaande adviezen en offertes door.
Welke werkzaamheden laat u uitvoeren | Omschrijving van de werkzaamheden | Kosten per |
Afsluiten onderhoudsabonnement voor een cv installatie | Onderhoudsabonnement met eens per twee jaar een onderhoudsbeurt volgens schema en korting op materiaalkosten bij noodreparaties. Arbeidsloon zit bij het onderhoudsabonnement inbegrepen. | Kosten per jaar tussen 35 en 60 euro |
Advies van adviesbureau | Professioneel advies van een gecertificeerd adviesbureau met betrekking tot een andere cv installatie en/of isolatiewerkzaamheden | Tussen 200 en 350 euro afhankelijk van de zaken waarvoor advies wordt gevraagd |
Aanschaf van een zonneboiler | Aanschaf van een zonneboiler inclusief een aantal zonnecollectoren | Tussen 3000 en 7000 euro afhankelijk van het vermogen van de zonneboiler en de collectoren |
Aanschaf van een warmtepomp | Aanschaf van een warmtepomp inclusief de installatie hiervan | Tussen 3000 en 20.000 afhankelijk van het type warmtepomp en het vermogen hiervan. |
Bespaar voor u aanschaft
Het is het beste om niet teveel te betalen voor bovenstaande zaken. Daarom is het altijd aan te raden dat u eerst prijzen opvraagt. Dat doet u met onderstaande button. U ontvangt een aantal offertes die u vrijblijvend kunt vergelijken. Dat doet u aan de hand van onderstaande punten:
- Prijzen inclusief BTW. De prijzen op een offerte dienen altijd inclusief BTW te worden weergegeven. Staat er bij een prijs ‘exclusief BTW’ dan dient u altijd een herberekening te laten uitvoeren. Anders krijgt u een onaangename verrassing bij de factuur.
- Prijzen inclusief kilometerkosten. Iedere kilometer die een monteur of adviseur moet afleggen om bij uw huis te komen moet worden betaald. De post kilometerkosten kan dan ook behoorlijk oplopen wanneer de medewerker een flinke afstand moet overbruggen. Beter is het om een lokaal bedrijf in te schakelen wat lagere kilometerkosten in rekening brengt.