Wilt u graag een nieuwe poort aankopen voor uw tuin of terrein? Bent u hiervoor op zoek naar gedetailleerde prijsinformatie? In dat geval bent u op deze pagina aan het juiste adres!
Hoeveel kost een poort?
Tegenwoordig kunt u een keuze maken uit een enorm groot aanbod aan poorten op de markt. Omwille van de enorme diversiteit is het voor iedereen vandaag de dag zonder probleem mogelijk om een poort aan te kopen. Bent u op zoek naar een gewone poort of wilt u een meer luxueuze uitvoering? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Wij hebben alvast enkele gemiddelde prijzen van diverse poorten voor u op een rijtje gezet.
Type poort | Gemiddelde kostprijs |
Houten poort | Tussen 275 & 325 euro |
Staafmatpoort | Tussen 425 & 475 euro |
Sierpoort | Tussen 675 & 725 euro |
Spijlenpoort | Tussen 775 & 825 euro |
* De prijzen in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op een breedte van 1 meter.
Omdat we begrijpen dat u met bovenstaande prijzen eigenlijk nog lang niet alles weet hebben we ook een aantal prijsvoorbeelden opgemaakt. We zetten deze graag even voor u op een rijtje.
- Zo goedkoop mogelijke poort. Wanneer u op zoek bent naar een echt goedkope poort kunt u het best kiezen voor een houten looppoort. Een dergelijke poort beschikt over een kleine doorgang waardoor ze niet geschikt is om er met auto’s doorheen te rijden. Kiest u voor de aankoop van een looppoort bestaande uit geïmpregneerd hout? In dat geval moet u rekening houden met een kostenplaatje van ongeveer 275 euro.
- Iets duurdere poort. Heeft u een voorkeur voor een eenvoudige, maar metalen poort waar u wel degelijk met uw auto door kunt rijden? In dat geval is kiezen voor een spijlenpoort voor u ongetwijfeld een interessante keuze. Een dergelijke, gecoate draaipoort kan reeds worden aangekocht voor een prijs van tussen de 475 en 875 euro.
- Mooie poort die geschikt is voor auto’s. Bent u niet zozeer op zoek naar een eenvoudig uitziende poort, maar wilt u een mooie poort waar u met uw auto door kunt rijden en die toch over een sierlijke, luxueuze uitstraling beschikt? In dat geval is het interessant om te kiezen voor een sierpoort met een breedte van 3 meter. De prijs voor een dergelijke poort is gelegen tussen de 1.400 & 1.950 euro.
- Grote poort van een goede kwaliteit. Indien u wenst te investeren in een poort die over een lange levensduur beschikt en gebruikt kan worden om er met uw auto doorheen te rijden is het interessant om te kiezen voor een hardhouten schuifpoort. Een dergelijke poort met een breedte van 3 meter kan worden aangekocht voor een prijs vanaf ongeveer 4.400 euro.
Keuzes die de prijs van een poort bepalen
Omwille van het ongelofelijk grote aantal mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden is het zo dat verschillende keuzes die gemaakt dienen te worden een rechtstreekse invloed zullen hebben op het prijskaartje dat voor een poort in rekening wordt gebracht. Wij sommen deze keuzes graag even voor u op:
Keuze 1: Het type materiaal
- Houten poorten: Veel mensen kiezen er voor om gebruik te maken van een houten poort. Dit heeft alles te maken met het feit dat zacht, geïmpregneerd hout zeer voordelig is. Hierdoor blijft de prijs van uw poort altijd binnen de perken. Indien u graag zou willen dat uw poort langer mee gaat is het verstandig om te kiezen voor een hardhouten poort. Een dergelijke poort is gemaakt van de stevigste houtsoort en vergt nauwelijks onderhoud. U dient er wel rekening mee te houden dat een hardhouten poort altijd duurder is dan de variant die is gemaakt van zachthout. Let wel, hardhout beschikt over een levensduur van minimaal 25 jaar waardoor u niet snel opnieuw zult moeten investeren. Voor het aankopen van een hardhouten poort moet rekening worden gehouden met een prijs van tussen de 450 en 1.050 euro.
- Metalen poorten: Verschillende poorten, namelijk sierpoorten, spijlenpoorten en staafmatpoorten worden steeds vervaardigd uit metaal. Dat heeft alles te maken met het feit dat de details van een dergelijke poort niet in hout gemaakt kunnen worden. Indien u er voor kiest om een metalen poort te plaatsen is het altijd een goed idee om deze te laten verzinken. Dit biedt een uitstekende bescherming tegen roest. Wanneer u, uw poort heeft laten verzinken beschikt deze over een zilvergrijze kleur. Bent u hier geen fan van? In dat geval kunt u door middel van een coating een nieuwe kleur voorzien zoals groen of zwart. Wilt u liever een kleur op maat van uw wensen? In dat geval wordt er een meerprijs van zo’n 10 procent in rekening gebracht.
Keuze 2: De stijl van de poort
- Sierpoort: Een sierpoort zorgt er voor dat uw tuin over een mooie, klassieke uitstraling beschikt. U kunt er voor kiezen om een sierpoort in hekwerk te plaatsen, maar u kunt ook kiezen voor een vrijstaande poort. Een sierpoort is relatief voordelig en kan reeds aangekocht worden voor een prijs van tussen de 125 en 290 euro. Het coaten is in deze prijs reeds inbegrepen.
- Spijlenpoort: De tweede mogelijkheid is een zogenaamde spijlenpoort. Dit type poort mag dan vrij eenvoudig zijn, ze beschikt wel over een elegante uitstraling en bovendien is ze nog eens bijzonder stevig ook. Omwille van deze reden kiezen de meeste bedrijven er tegenwoordig voor om gebruik te maken van een dergelijke poort. De prijs die in rekening wordt gebracht voor een gecoate poort begint rond de 250 à 280 euro. Ook dit is inclusief de coating.
- Staafmatpoort: Een staafmatpoort is bijzonder populair omdat deze niet alleen bijzonder stevig is, maar bovendien ook nog eens erg duur. Staafmathekwerk is opgebouwd uit matten die beschikken over horizontale en verticale spijlen. De gemiddelde kostprijs van een dergelijke poort is gelegen tussen de 475 en 575 euro.
Keuze 3: Welke type ingang verkiest u?
- Looppoort: Een looppoort beschikt over een kleine omvang en is bijgevolg uitsluitend geschikt voor voetgangers. Een looppoort is de voordeligste poort die kan worden aangekocht. De prijs ligt gemiddeld rond de 275 euro.
- Draaipoort: Een draaipoort is een poort die beschikt over één of twee openslaande deuren. Omwille van het openslaande karakter van de deuren is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er voldoende ruimte beschikbaar moet zijn aan zowel de binnen- als buitenkant. De gemiddelde kostprijs voor een dergelijke poort is gelegen rond de 750 euro.
- Schuifpoort: Wanneer een draaipoort niet mogelijk is omdat er gewoon niet voldoende ruimte beschikbaar is, dan is een schuifpoort een interessantere optie. Een schuifpoort gaat namelijk niet open naar binnen of buiten, maar schuift naar de zijkant open. Omwille van deze reden is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat er extra ruimte beschikbaar moet zijn in de breedte. De gemiddelde kostprijs voor een dergelijke poort ligt rond de 1.750 euro. Een schuifpoort is erg zwaar en wordt omwille van die reden steevast geautomatiseerd.
Keuze 4: Elektrische poort of niet?
Zowel draaipoorten als schuifpoorten worden doorgaans geautomatiseerd. Dit wordt gedaan omdat het zware poorten betreft, maar vooral ook omdat u ze vanop afstand (bijvoorbeeld van in de auto) zou kunnen bedienen. In het geval van een schuifpoort kunt u slechts één motor laten plaatsen. Deze kost doorgaans tussen de 450 en 1.950 euro. Kiest u voor een draaipoort, dan kunt u een keuze maken tussen drie verschillende motoren. De prijs ligt in dit geval tussen de 300 euro (voor een lineaire basis motor) en 3.000 euro (voor een ondergrondse motor). Een knikarm motor kost zo’n 550 à 750 euro.
Keuze 5: Poort laten monteren door een specialist of niet?
Wanneer u er voor kiest om een nieuwe poort aan te kopen is het tot slot steeds aan te raden om deze te laten plaatsen door een specialist. We zetten de verschillende montagekosten per poort graag even voor u op een rijtje:
Type poort | Montagekost |
Looppoort | Tussen 60 & 125 euro |
Draaipoort | Tussen 85 & 125 euro |
Schuifpoort | Tussen 825 & 1.250 euro |
Elektrische draaipoort | Tussen 375 & 625 euro |
Elektrische schuifpoort | Tussen 1.250 & 1.700 euro |
Exacte prijs?
Bovenstaande prijzen zijn indicatieprijzen. Als u de exacte prijs wilt weten dan vraagt u een offerte aan. Het aanvragen van een offerte is gratis en vrijblijvend. Via onze website kunt gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aanvragen en vergelijken. Dit bespaart u tijd en ook geld. Door te vergelijken kunt u namelijk tot wel 30% op de kosten besparen.