Als jij de hulp nodig hebt van een ongediertebestrijder, dan is er helaas een beestje in jouw woning getrokken die je daar niet wilt hebben. Muizen, ratten, kakkerlakken, houtwormen, zilvervisjes en bedwantsen worden in Nederland regelmatig bestreden en er zijn een groot aantal andere soorten ongedierte die je het leven moeilijk kunnen maken. De beste beslissing die je dan kunt maken is het inschakelen van de specialisten. Alleen zij hebben de middelen om je voor goed van je probleem af te helpen. De onderstaande tips kun je gebruiken als jij je probleem met ongedierte definitief wit oplossen.
Tip 1: zoek naar de oorzaak
Het meeste ongedierte komt niet zomaar naar je woning. Er is daar iets dat ze aantrekt en waardoor ze willen blijven. Als je dit onderliggende probleem niet oplost, dan is er een grote kans dat het probleem zich later herhaalt. De ongediertebestrijder kan je ongetwijfeld vertellen waarom het ongedierte bij je is, maar er zijn een aantal zeer gangbare redenen die je vaak ook vrij gemakkelijk weer verhelpt.
- Huisdieren: problemen met vlooien worden eigenlijk altijd door huisdieren veroorzaakt. Je kunt ze hier gemakkelijk voor behandelen, maar als de vlooien zich in je tapijt en meubilair hebben gevestigd kun je ze beter professioneel laten bestrijden. Zorg ervoor dat je huisdieren daarna altijd een regelmatige vlooienbehandeling krijgen.
- Etensresten: veel ongedierte komt af op etensresten. Misschien heb je een composthoop die te dicht bij je woning staat, een vuilnisbak buiten die open staat of kruimels in je voorraadkast. Hier komen muizen, mieren, ratten, vliegen en fruitvliegjes op af en zo lang dit eten aangevoerd blijft worden zal het ongedierte ook blijven komen.
- Vochtproblemen: een natte kruipruimte, schimmel op de muren en een hoge luchtvochtigheid zijn allemaal ideale omstandigheden voor zilvervisjes, pissebedden en kakkerlakken. Ook ratten en muizen komen hier op af. Het is voor jouw gezondheid en de gezondheid van je woning beter om de vochtproblemen op te lossen. Dit kun je doen door beter te ventileren, door je muren te laten injecteren of door kruipruimte isolatie uit te laten voeren.
- Een oude gevel: is jouw gevel oud, dan zullen er kleine scheurtjes en barstjes zijn ontstaan. Deze zie je zelfs nauwelijks, maar zijn voor ongedierte en ideale manier om binnen te komen. Je kunt deze zelf goed dichten of een gevelspecialist inschakelen om je gevel te reinigen en te impregneren. Vaak los je daar je problemen met doorslaand vocht ook mee op.
Tip 2: ga niet te lang zelf aan de gang
Er zijn een groot aantal middeltjes te koop waarmee je zelf kunt proberen je ongedierte te bestrijden. Dit bespaart je geld, dus het is het proberen waard. De praktijk leert echter dat deze middelen alleen effectief zijn als het probleem nog niet te groot is. Je kunt het dus gebruiken om je ongedierteprobleem in de kiem te smoren. Komen ze daarna toch weer terug, en deze kans is vrij groot, dan is het beter om een ongediertebestrijder in te schakelen. Dit is waarschijnlijk goedkoper dan wanneer je zelf telkens opnieuw nieuwe verdelgingsmiddelen moet kopen.
Tip 3: wees er snel bij
Het is erg belangrijk dat je actie onderneemt vanaf het moment dat je vermoedt ongedierte in huis te hebben. Als het probleem nog klein is, dan is het aanzienlijk gemakkelijker en goedkoper om te verhelpen. Laat je het uit de hand lopen, dan is de kans groot dat de ongediertebestrijder nog een aantal keren terug moet komen voor een vervolgbehandeling. Het meeste ongedierte plant zich razendsnel voort en voordat je het weet heb je een aanzienlijk groter probleem.
Tip 4: laat altijd een vervolgcontrole uitvoeren
Als er iemand kan zien of jouw ongedierte goed is bestreden en of jouw maatregelen uitwerking hebben gehad, dan is het de ongediertebestrijder wel. Maak daarom een vervolg afspraak zodat ze kunnen controleren of alles in één keer goed is gegaan. Het laatste dat je wilt is dat het ongedierte weer terugkomt en dat je weer op nieuw moet beginnen. Als de ongediertebestrijder dit zelf niet al voorstelt zet dan zelf de eerste stap en plan je vervolgafspraak nog in voordat ze weer weg gaan.
Tip 6: controleer de garantie die je krijgt
Ook op ongediertebestrijding kun je een garantie krijgen. Aangezien dit geen situatie is waarvan je een herhaling wilt zien, is dit een belangrijk punt om in overweging te nemen voordat je een ongediertebestrijder uitkiest. Niet alle bestrijding valt onder garantie, maar bijvoorbeeld het bestrijden van muizen en ratten of het verwijderen van een wespennest wel. Ook als je houtwormen of boktorren hebt in je hout, dan is het goed als de bestrijder je hier garantie op geeft. Lees daarom de voorwaarden altijd goed door, zodat je recht hebt op een correctie als het bestrijden toch niet goed is gegaan.
Vergelijk offertes
Heb jij nu een ongediertebestrijder nodig? Wacht dan niet en vraag met onze vergelijkingstool direct een aantal op maat gemaakte offertes op. Zo vind je snel een betrouwbare specialist en betaal je nooit te veel.